
1 Csibeleves csészében
Bemelegítés gyanánt egy csészényi forró csirkeleves csigatésztával és leveszöldségekkel.
Garantáltan megjön az étvágya!
2. Tyúkhúsleves gazdagon | 1.390,- |
![]() ![]() ![]() | |
A hajnali kakasszónál tettük fel a levest, hogy lassan főzve minden húsából ízeket és színeket kapjunk. Nagyanyám féle töltelékkel és csirkecombbal tálaljuk. A zöldségeket sem sajnáljuk hozzá. |
3. Borsodi bográcsgulyás | 1.390,- |
![]() ![]() ![]() | |
Disznónak combjából, nemes paprikából, lecsózöldségekből, kevés krumpliból készítettük, galuskát szaggattunk bele. |
4. Leleszi káposztás csülkös babgulyás | 1.390,- |
![]() | |
Savanyú káposztából és tarka babból, nomeg jófajta füstölt csülökből készítjük. A végén szárított erdei gombával bolondítjuk és tejfellel tálaljuk. |
5. Szamócakrém leves | 990,- |
![]() ![]() | |
Erdei szamócát vaníilipudinggal és mascarponéval összemixeltük, gyümölcsdarabokat is hagytunk benne. Hidegen tálaljuk tejszínhabbal és egy kis meglepetéssel a tetején. |
6. Fokhagymakrém leves | 1.090,- |
![]() ![]() ![]() | |
A zsenge gerezdek legegészségeseibbjéből pépet készítettünk, majd csontlében összerottyantottuk. Behabartuk, ami igencsak pikánsra sikeredett. Tálaláskor reszelt sajtot teszünk alá. |