1. Csibeleves csészében

Bemelegítés gyanánt egy csészényi forró csirkeleves leves- zöldségekkel és eperlevél tésztával. Garantáltan megjön az étvágya!

690,-

 

2. Tyúkhúsleves gazdagon

A hajnali kakasszónál tettük fel a levest, hogy lassan főzve minden húsából ízeket és színeket kapjunk. Nagyanyám féle töltelékkel és csirkecombbal tálaljuk. A zöldségeket sem sajnáljuk hozzá.

1.390,-

 

3. Borsodi bográcsgulyás

Disznónak combjából, nemes paprikából, lecsózöldségekből, kevés krumpliból készítettük, galuskát szaggattunk bele.

1.390,-

 

4. Leleszi káposztás csülkös babgulyás

Savanyú káposztából és tarka babból, no meg jófajta füstölt csülökből készítjük. A végén szárított erdei gombával bolondítjuk és tejfellel tálaljuk.

1.390,-

 

5. Szamócakrém leves

Erdei szamócát vaníilipudinggal és mascarponéval összemixeltük, gyümölcsdarabokat is hagytunk benne. Hidegen tálaljuk tejszínhabbal és egy kis meglepetéssel a tetején.

1.090,-

 

6. Fokhagymakrém leves

A zsenge gerezdek legegészségeseibbjéből pépet készítettünk, majd csontlében összerottyantottuk. Behabartuk, ami igencsak pikánsra sikeredett. Tálaláskor reszelt sajtot teszünk alá.

1.090,-

7. Tátrai csülökszeletek juhtúrós tóthaluskával

A füstölt csülköt megfőztük, melyből emberes szeleteket kanyarítottunk ki. Finom juhtúrós sztrapacskára helyeztük, amit meghintünk lilahagymával és friss kaporral.

4.200,-

 

8. Ördöglángos

Jókora darab krumplitócsniba ízesen pikáns roston csirkefalatokat halmozunk fel, vegyes friss salátát és egy cseppnyi tejfelt teszünk hozzá.

4.200,-

 

9. Alvégi ropogós kacsacomb bíborkáposztával és knédlivel

Dagobert combját mesésen megpirítottuk. Köret gyanánt párolt vöröskáposztát és felvidéki knédlit tálalunk fel melléje.

4.500,-

 

10. Rántott szárnyasmáj majonézes burgonyasalátával

A ház specialitása évtizedek óta. A csirkemájat bepaníroztuk, aranyra sütöttük. Hagymás majonézes burgonyasaláta kupacon tálaljuk.

3.900,-

 

11. Vadas marhapofa knédlivel

Az omlós marhapofát bőségesen nyakon öntöttük tárkonyos vadas szósszal. Köret gyanánt knédlit tálalunk hozzá.

4.500,-

12. Tusculanum tál

Vendéglőnk büszkesége, melyet a ropogós csülök és sűlt csirke mellett megbotránkoztatásként csirkeszárnyakkal és sűlt kolbásszal is gazdagítunk. Persze mindegyikből párban! Steakburgonyát és hagymás törtburgonyát tálalunk mellé. Elfogyasztása után Ön is büszkén mondhatja el magáról, hogy járt nálunk!

8.500,-

 

13. Prézlis tál

Mindenből teszünk két jókora darabot, ami igényli a prézlit! Van benne csirkemell, sertéskaraj, de még rántott sajt és rántott zöldségek is! Úgy gondoltuk, hogy szalmaburgonyát és párolt rizst tálalunk mellé! Hát bizony… két embernek is emberes!

8.500,-

 

14. Fekete Laci morzsái

Ha elegük van a szürke hétköznapokból, úgy érzik, hogy ma aztán meg kell, hogy adják a módját, ráadásul szeretnek csemegézni – és ez Önöknek igenis kijár! Betyárosan pimasz tálunk középkori időket idéz. Fogyasszák egészséggel – csak bírják az utolsó falatig! Ami a következő egy órában vár Önökre, az nem terrorcselekmény! Egyszerűen a fentebb említett két kétszemélyes tál egyetlen fogásként. Az úrinőknek a roston csirke vagy a rántott zöldség, a bevállalós harcosok a csülökre, vagy a rántott karajra ronthatnak rá bátran. A kinderpulyáknak bizonyára a rántott sajt lesz a mennyország! A köretválasztásban szabadkezet adunk! Mindenkinek lehet szavazata!

14.000,-

17. Juhtúróval töltött csirkemell

Az előkészített csirkemell filét kassai brindzával, kaporral, lilahagymával megtöltjük, bepanírozzuk úgy, hogy a prézlibe szezámmagot is hintünk.

3.900,-

 

18. Párizsi csirkemell

A csirkemell filét Manci néni féle párizsi masszában bebundázva aranybarnára sütjük.

2.500,-

 

19. Apácasóhaj

A sertéskarajba kolbászpépet göngyöltünk – igen érdekes módon. Panírozva ropogósra sütöttük, mellé tettünk két gombafejet is. A magyarázkodások elkerülése végett csak 18 éven felülieknek ajánljuk, de nekik nagyon!

3.900,-

 

20. Bécsi szelet

Akkora sertésszeletet sütöttünk, hogy a köret már alig fér a tányéron. Ha ezt választja, készítsen helyet az asztalon. Ekkorát a sógorok sem tudnak!

3.500,-

 

21. Mátrai borzaska

A legenda visszatért! Éveken át vendéglőnk nagyágyúja volt. Átalakítva kínáljuk most asztalára. A tócsnitésztában forgatott sertésszűz szeleteket fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

3.500,-

 

22. Rántott zöldséges kosárka

Rántott zöldségek kavalkádja. A “zöldség periódusos táblázat” szinte minden elemével – és ami a legfontosabb – minden ízével találkozhat.

2.500,-

23. Gombás csirkepaprikás

Csirkecomb filét lekockáztuk, hagymás pörköltöt készítettünk belőle egy kis sampiongombával. Tejszínnel sűrítve tálaljuk.

3.200,-

 

24. Brassói aprópecsenye

A húsokat zsenge borsóval fokhagymás-köményes tokánynak megfőztük. A krumplit rósejbninek felvágva megsütöttük.

3.600,-

 

25. Öszödi marhapörkölt

A marha húsából jó sok hagymával és kalocsai paprikával hosszan főzve ízes perkeltet rettyintettünk, amit a végén megbátorítottunk egy kortynyi bikavérrel.

3.600,-

 

26. Csülkös pacalpörkölt

A pacalt csíkokra vágva pörköltnek készítettük elő, de mi még hozzátettünk kellő füstölt csülköt is, hogy garantáltan laktató legyék.

3.600,-

 

27. Zrínyi féle vaddisznópörkölt

Van akinek pech, van akinek ízes lakoma. Mi a vaddisznót majdnem hagyományosan készítjük, csak bor helyett erdei gyümölcsökkel bolondítjuk meg. Ha ezt választja, garantáltan jobban jár, mint a névadó hadúr!

3.900,-

28. Szatymazi csirkemell filé

A szép csirkemell filéket kisütjük. Ráhalmozzuk az őszibarackot és a trappista sajtot, majd az egészet kemencében aranylóan sárgára sütjük.

3.800,-

 

29. CsiCsi – Csípős csirkeszárny

Egy jókora halom csirkeszárnyat ropogósra sütöttünk. Igencsak csípős szószt tálalunk melléje.

2.800,-

 

30. Hellas gyros tál

 Titkos görög fűszerekkel sütött csirkemellet pitaágyra halmozunk. Hasábburgonyát és jókora friss zöldségágyat teszünk mellé. Tzatzikivel tálaljuk.

3.200,-

 

31. Leszbosz tál görög salátával és tzatzikivel

A dupla csirkemellet grillezzük úgy, hogy az Égei tenger fűszerei fellelhetőek legyenek rajta. Olívás fetás zöldsaláta halomra tesszük, tzatzikivel kínáljuk.

3.900,-

 

32. Magyaros szűzérme

A sertés legnemesebb részeiből medailonokat szeleteltünk, aranyra kisütöttük, lecsóval nyakon öntöttük. Az egészet vékony házi burgonyachips ágyra halmoztuk.

3.900,-

 

33. Surda féle csevapcsicsa

A sült csevapcsicsák első falatja az Adriát hozza vissza. Illik hozzá egy kis hagyma is, de a forró szél akkor önti el, ha az ajvárba is belekóstol.

3.400,-

 

34. Hagymás rostélyos

A szaftos hátszínszeletet megsütöttük, ropogós sülthagyma kupaccal tálaljuk.

4.800,-

 

35. Brooklyn burger

Pont úgy, mint az ígéret földjén! Szaftos marhahús pogácsa, buci & hasábburgonya, saláta és sajt, ropogós sülthagyma és öntetek. You will lovin’ it!

3.400,-

36. Juhtúrós tóthaluska

Felvidéki hegyi bryndzával és jó adag tejfellel – ahogy szokás! A töpörtyű mellé kolbászkarikákat is teszünk, Tálaláskor friss kaporral szórjuk!

2.800,-

 

37. Húsos pirog

Ezt a remek felvidéki – kárpátaljai ételt bátran ajánljuk egy pofa sör mellé is. Egy tucat hússal töltött derelyét tejföllel, hagymás szalonnával és egy kis kaporral tálaljuk.

2.400,-

 

38. Bolognai spagetti

A darált húst paradicsomszósszal és a belevaló talján fűszerekkel összepároltuk. Mindezt a spagetti halomra borítva reszelt sajttal tálaljuk.

2.400,-

39. Lecsó

Ettől vegánabb, ettől kímélőbb és ettől magyarosabb ételt keresve sem talál. Ha kéri, a csípős fajtából adunk!

1.600,-

 

40. Cézár saláta

Vegyes primőröket egy tálra púpoztunk, pirított zsemlekockát hintünk rá, no meg egy adag ropogós csirkemell filével megtetézzük. Ezersziget öntettel kínáljuk.

2.100,-

 

41. Görög saláta

Minden zöld primőrünket egy tálra rétegezünk. Rá olíva és feta kerül. Extra szűz olíva olajjal és titkos fűszerrel vadítjuk.

2.100,-

 

42. Rántott sajt

Két szelet trappistát paníroztunk. Aranybarnára sütöttük.

1.900,-

 

43. Rántott camembert

A nemes sajtot panírozva sütjük. Erdei áfonya lekvárt teszünk mellé.

2.400,-

44. Szezámmagos csirkemell csíkocskák

A csirkemell csíkokat szezámmagos panírban aranybarnára sütünk.

1.900,-

 

45. Dínótál – Ami a kalandparkból megmaradt

A ropogós pulyka alapú dínókat aranybarnára sütöttük.

1.900,-

46. Magvas bundában sült fogasszeletek

A konyhában fellelhető összes magvakkal bepanírozott szeleteket kívánatosra sütöttük.

3.900,-

 

47. Garadnai roston sült pisztráng

“Ott ültünk a csillámló sziklafalon”… és jött a kapás. A hirtelen kisütött pisztrángfilét magyar naranccsal tálaljuk.

3.900,-

 

48. Caca

A neszebári nyári esték emlékére – apró tengeri halak hirtelen ropogósra sütve salátával és szalmaburgonyával. Rendeljen mellé egy sört is!

3.400,-

 

49. Őzszelet erdei gyümölcsmártásban

Az őz húsát omlósra sütöttük. Tálaláskor erdei gyümölcsmártást teszünk mellé.

4.200,-

 

50. Szarvasfilé vadgombával

Ez elment vadászni, ez meglőtte… – mi pedig elkészítettük. Borókás tárkonyos pácban érlelt szarvasszeletet erdei gombás raguban összeforralva tálaljuk.

4.200,-

51. Főtt burgonya

700,-

 

52. Petrezselymes burgonya

750,-

 

53. Hagymás törtburgonya

750,-

 

54. Burgonyapüré

800,-

 

55. Szalmaburgonya

800,-

 

56. Steakburgonya

850,-

 

57. Édesburgonya gerezdek

1.100,-

 

58. Rösztikrokett

900,-

 

59. Vegyes köret

Szalmaburgonya és párolt rizs

850,-

 

60. Párolt rizs

700,-

 

61. Rizi bizi

750,-

 

62. Majonézes burgonyasaláta

1.100,-

 

63. Galuska

700,-

 

64. Knédli

700,-

 

65. Vajon párolt zöldköret

1.100,-

 

66. Salátaágy

1.100,-

67. Somlói galuska

A legjobb recept szerint bőven csokiöntettel. Bőven tejszínhabbal, meg egy kis ropogós izgalommal!

1.200,-

 

68. Somlói palacsinta

A legjobb, ami Önnel történhet! Egy gondolatnyi desszert. Egy falatka palacsintában egy falatka Somlói. Ne utasítsa el, hiszen megérdemli!

800,-

 

69. Gundel palacsinta

Ahogyan békeidőben! Gazdagon diótöltelékkel, fínom csokoládéöntettel.

1.200,-

 

70. Csokis kekszes sajtkrémes szelet

Könnyű kis szelet desszert – leszámítva a csokiöntetet és a tejszínhabot.

1.200,-

 

71. Málnás sajttorta

A savanykás sajttorta ízét még harmonikusabbá teszi a málna. Méltó befejezése a mai lakomának!

1.200,-

 

72. Banános nyaflaty

A banánkarikákat csokoládéöntettel locsoljuk. Rá pár gombóc fagyi, tejszínhab… és megint csoki. Nyami!

1.400,-

73. Káposzta saláta

690,-

 

74. Csemege uborka

690,-

 

75. Paradicsom saláta

790,-

 

76. Szezonális savanyúság

790,-

 

77. Csomagolás

HACCP szabályok és a pandémia okán a személyzet nem csomagolhat ételt. Ezért munkatársaink csak kihozzák a szükséges csomagolóanyagokat. Megértésüket köszönjük!

300,-

 

78. Öntetek

Ketchup, mustár, tartármártás, egyéb

300,-